Niezbędny w przeziębieniu i rozgrzewający sok malinowy. O tym rarytasie marzy każdy, kto uwielbia te słodkie owoce. Tutaj znajdziecie przepis na bardzo prosty sok malinowy.
Składniki:
Przygotowanie:
Płuczemy maliny, wsypujemy maliny do słoiczka. Zasypujemy cukrem, tak na oko, żeby maliny z wierzchu były nim przykryte. Następnie zagotowujemy wodę, zalewamy słoiki i zakręcamy wieczka. Następnie do garnka wlewamy wodę, tyle, aby po włożeniu słoiczków sięgała do 3/4 ich wysokości. Na dno garnka wkładamy ściereczkę, aby słoiczki nie obijały się o dno i nie popękały. Słoiczki gotujemy przez 40 minut. Następnie wyciągamy je i stawiamy do góry dnem. Wszystkie słoiki zostawiamy w ten sposób do ostygnięcia. Sposób jest bardzo prosty i nie wymaga wiele pracy.
Smacznego!
Składniki:
- Maliny
- Słoiki
- Woda
- Cukier
Dodatkowo:
- Garnek
- Ściereczka
Przygotowanie:
Płuczemy maliny, wsypujemy maliny do słoiczka. Zasypujemy cukrem, tak na oko, żeby maliny z wierzchu były nim przykryte. Następnie zagotowujemy wodę, zalewamy słoiki i zakręcamy wieczka. Następnie do garnka wlewamy wodę, tyle, aby po włożeniu słoiczków sięgała do 3/4 ich wysokości. Na dno garnka wkładamy ściereczkę, aby słoiczki nie obijały się o dno i nie popękały. Słoiczki gotujemy przez 40 minut. Następnie wyciągamy je i stawiamy do góry dnem. Wszystkie słoiki zostawiamy w ten sposób do ostygnięcia. Sposób jest bardzo prosty i nie wymaga wiele pracy.
Smacznego!
PS. Ja już w tym sezonie zdążyłam wykorzystać TEN jeden słoiczek, dopadło mnie jesienne przeziębienie :)
Komentarze
Prześlij komentarz